Sportmassage

voor gezonde, soepele spieren

Wat is een sportmassage?

Sportmassage geeft verbetering van de doorbloeding en stofwisseling en is bedoeld om de spieren voor te bereiden op een inspanning of om spierherstel na een inspanning te bevorderen. Of je nu een zware training of een rustige yogasessie achter de rug hebt, je ledematen, spieren en gewrichten hebben het na een workout zwaar te verduren. Tijdens het sporten/bewegen, maar ook in het dagelijks leven worden spiergroepen intensief gebruikt en soms overbelast. Carrosa Massage kan door middel van sportmassage helpen voorkomen dat er een blessure ontstaat na overmatige inspanning, juist het herstel van een blessure helpen versnellen, of andere veranderingen fysiologisch om te keren.

Extra voordelen van de sportmassage

Blessures kunnen ontstaan als je vaak ineens te veel beweegt, te intensief of op een verkeerde manier. Dit kan gebeuren als je aan het sporten bent, maar ook op je werk of in je vrije tijd. Afvalstoffen en/of blessures kunnen het gevolg zijn. Als je lichaam hier onvoldoende van herstelt kan het overbelast raken. Sportmassage maakt verklevingen en verhardingen in de spieren los, waardoor er minder stijfheid, minder pijn en een afname van de spierspanning ontstaat. Daarnaast kunnen klachten en triggerpoints (spierknopen) resultaatgericht onder handen worden genomen, maar werkt het ook preventief bij blessures. 

Goed om te weten is dat sportmassage een verlagend effect kan hebben op je bloeddruk en hartslag. Het bevordert de lymfedrainage en draagt bij aan een betere flexibiliteit. Als aanvulling op de sportmassage wordt er soms medical taping als aanvulling aangeboden. De tape kan worden gebruikt om de spieren en de gewrichten te ondersteunen. Hierdoor kunnen zwellingen sneller afnemen en zal je minder pijn ervaren. Tevens kunnen er oefeningen meegegeven worden, om de spiergroepen te versterken

Het is een misverstand dat sportmassages alleen voor sporters zijn, laat je daardoor vooral niet misleiden. Of je nu sport op topsportniveau of op recreatief niveau, sportmassages zijn geschikt voor iedereen die beweegt. Ook als je helemaal niet sport, kun je baat hebben bij sportmassage. Niet-sporters kunnen dezelfde klachten hebben als sporters, denk bijvoorbeeld aan klachten ten gevolge van een verkeerde werkhouding of stress. De massage zal altijd een behandeling op maat worden, die volledig aangepast wordt aan jouw klachten.

Kortom, sportmassage is voor iedereen die wel of geen klachten heeft!

Hoe Melissa de sportsmassage ervaart

Op een gegeven moment voetbalde ik 4x in de week. Elke keer wat lichte blessures. Door de sportmassage bij Carrosa merk ik dat het veel beter gaat. Alsof je spieren om de 4 weken een soort oppepper krijgen. Ik ben niet meer geblesseerd geweest, klinkt gek misschien maar werkt echt.

Tarieven

Sportmassage bij Carrosa in de praktijk: 30 minuten (€32,50) | 45 minuten (€42,50) | 60 minuten (€52,50)

Er kan contant, per bankoverschrijving, of per betaalverzoek betaald worden.

Deze massage boeken? Vul het contactformulier in.

Carrosa openingstijden
  • Maandag: 13.00-17.00 uur, 19.00 – 21.00 uur
  • Dinsdag 9.00-13.00 uur
  • Woensdag: 9.00-17.00 uur, 19.00 – 21.00 uur
  • Donderdag: 9.00-17.00 uur
  • Vrijdag: 9.00-13.00 uur
  • Zaterdag en zondag: gesloten