Ontspanningsmassage

even tijd voor jezelf

Waarom een ontspanningsmassage?

De ontspanningsmassage die bij Carrosa Massage wordt gegeven is een rustige, ontspannen massage. Het is een van de meest bekende massages die al duizenden jaren oud is. De basis hiervan is om het lichaam en de geest tot rust te brengen. De ontspanningsmassage is voor iedereen die zijn of haar lichaam op een vriendelijke manier wil behandelen.

Herken je dit?

In de huidige maatschappij is het leven druk en snel. Vermoeidheid en stress kunnen daarom snel toeslaan. Bij de één ontstaat dit door het drukke, hectische leven waardoor we minder rust krijgen, maar het kan ook door ziekte, pijn en verdriet ontstaan. Stress kan zich uiten in lichamelijke en gezondheidsklachten, zoals:

 • Vermoeidheid
 • Pijn en chronische pijn
 • Stijve spieren
 • Rugpijn
 • Nek- en schouderklachten
 • Hoofdpijn

De ontspanningsmassage heeft een kalmerende en rustgevende werking, aangezien een ontspannen lichaam voor mentale ontspanning zorgt. Ontspanningsmassage is een rustige variant van de sportmassage. Die bevordert de doorbloeding en verbetert de stofwisseling. Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat door regelmatige massage het aantal bloedcellen toeneemt, met als gevolg een verhoging van het immuunsysteem. Hierbij wordt het “gelukshormoon” oxytocine aangemaakt.

Een ontspanningsmassage kan uiteraard ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt. Naast de reeds benoemde voordelen, zorgt een ontspanningsmassage namelijk ook voor het herstel van het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De massage werkt tevens preventief en zorgt ervoor dat stress en vervelende situaties makkelijker losgelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.

Het kan zijn dat tijdens een ontspanningsmassage de spieren strakker, vaster en harder aanvoelen. Dit is dan vaak weer het gevolg van het langdurig belasten van steeds dezelfde spieren of spiergroepen of van het lange tijd aanhouden van dezelfde houding, bijvoorbeeld door veel achter de computer te zitten of langdurig en veel in de auto te zitten. Tijdens een ontspanningsmassage wordt extra aandacht aan deze spiergroepen besteed.

Kortom, voorkomen is beter dan genezen. Denk je nu: dit klinkt mij als muziek in de oren, mijn lichaam en/of geest kan wel wat ontspanning gebruiken? Dan ben je van harte welkom voor een ontspanningsmassage in Emmeloord (Noordoostpolder).

Hoe Sophia de ontspanningsmassage ervaart

Ik kom al enige tijd bij Carrosa massage. Ik ben zeer blij en tevreden. Een geluk  dat ik deze praktijk gevonden heb.  Ik merk dat ik snel gespannen ben rond mijn nek en rug en dat het soms  behoorlijk vast zit. Dit heeft dan zijn weerslag op mijn  tinnitus.  Daarom kom ik er geregeld. Gelukkig gaat het steeds beter en bouwen we qua frequentie af.

Ik ervaar de massages als prettig en ontspannen. Ze is erg kundig en vooral deskundig. Ze weet waar ze mee bezig is. Nadat ik geweest ben voel ik me echt weer beter. Ze luistert en sluit aan bij mijn wensen. Dat is erg fijn! Ook met het maken van een vervolgafspraak voel ik geen enkele verplichting. Echt heel fijn!

Tarieven

Ontspanningsmassage bij Carrosa in de praktijk: 30 minuten (€32,50) | 45 minuten (€42,50) | 60 minuten (€52,50)

Er kan contant, per bankoverschrijving, of per betaalverzoek betaald worden.

Deze massage boeken? Vul het contactformulier in.

Carrosa openingstijden
 • Maandag: 13.00-17.00 uur, 19.00 – 21.00 uur
 • Dinsdag 9.00-13.00 uur
 • Woensdag: 9.00-17.00 uur, 19.00 – 21.00 uur
 • Donderdag: 9.00-17.00 uur
 • Vrijdag: 9.00-13.00 uur
 • Zaterdag en zondag: gesloten