Kruidenstempel massage

alleen met natuurlijke ingrediënten

Wat is een kruidenstempel massage?

Een kruidenstempel massage kenmerkt zich door het gebruik van bundeltjes stof, die gevuld zijn met diverse kruiden. De kruidenstempels die in de massagepraktijk van Carrosa worden gebruikt, worden zelf gemaakt met kruiden uit Europa en bevatten alleen natuurlijke ingrediënten. Hierdoor zijn ze beter op onze westerse conditie afgestemd.

Oorspronkelijk komt het gebruik van kruidenstempel massage uit Oost-Azië. Het werd gezien als een koninklijke behandeling. In eerste instantie was het alleen beschikbaar voor gasten in het paleis. Na een tijdje werd de kruidenstempel massage ook toegankelijk voor de algemene bevolking. Tegenwoordig wordt in Azië de kruidenstempel massage aangeboden door dorpsgenezers.

Wat kun je verwachten?

De kruidenstempel massage bestaat uit verschillende handelingen en technieken in één. Bij een massage van 45 minuten of een uur starten we eerst met een voetenbad gevuld met kruiden. Daarna wordt op de massagetafel het te behandelen deel met warme olie gemasseerd, om de weefsels al iets te laten ontspannen. Hierdoor staan de poriën al meer open voor de effecten van de kruidenstempel massage, die vervolgens plaatsvindt. 

De kruidenstempel massage bevordert de afvoer van de afvalstoffen bij verzuring van het lichaam en bij vasthouden van vocht. Het kan verlichting geven bij fibromyalgie, allerlei vormen van reuma en spierdystrofie. Onderliggende blokkades kunnen door deze massagevorm vrijkomen, zodat de energie in het lichaam beter kan stromen. De kruidenstempel massage heeft een reinigend effect op de organen, en werkt aderwandverstevigend. Ook activeert de massage de stofwisseling en verbetert die de bloedsomloop. 

De kruidenstempels worden gestoomd via een stoompan, waardoor de kruidenstempels warm tot heet aanvoelen en de geur van de kruiden goed vrij kan komen. Met de kruidenstempels worden er verschillende bewegingen gemaakt op het lichaam om zo de warmte en de helende stoffen van de kruiden nog beter door de poriën door te laten dringen. Doordat de technieken worden gecombineerd met handen en warme kruidenstempels, is deze massage een combinatie van een stevige en juist heel ontspannen massage. Het lichaam kan na de massage nog een tijdje natintelen. Na de kruidenstempel massage voelt het lichaam zich diep ontspannen, en soms ook activerend aan.

Doordat de kruidenstempels erg heet kunnen worden, wordt deze massage niet gedaan wanneer de buitentemperatuur warmer is dan 25 graden. Ben jij benieuwd wat de kruidenstempel massage met je doet? Je bent van harte welkom om de kruidenstempel massage te komen ervaren in de praktijk.

Hoe Christien de kruidenstempel massage ervaart

De kruidenstempel massage was nieuw voor mij, ik boekte hem ter ontspanning, maar ook om het proces van ontgiften een zetje te geven. Al tijdens de massage kwamen er afvalstoffen vrij en ook nadien voelde ik mijn lichaam werken. Naast dat het heel ontspannend is, geef je je lichaam hiermee dus ook een boost! Zeker voor herhaling vatbaar.

Tarieven

Kruidenstempel massage bij Carrosa in de praktijk: 45 minuten (€50,00) | 60 minuten (€60,00)

Er kan contant, per bankoverschrijving, of per betaalverzoek betaald worden.

Deze massage boeken? Vul het contactformulier in.

Carrosa openingstijden
  • Maandag: 13.00-17.00 uur, 19.00 – 21.00 uur
  • Dinsdag 9.00-13.00 uur
  • Woensdag: 9.00-17.00 uur, 19.00 – 21.00 uur
  • Donderdag: 9.00-17.00 uur
  • Vrijdag: 9.00-13.00 uur
  • Zaterdag en zondag: gesloten