Kindermassage

uit je hoofd, in je lijf

Waarom kindermassage?

Kindermassage is een massage die geschikt is voor alle kinderen in de leeftijd van drie tot en met twaalf jaar. Voor gezonde kinderen, maar ook voor kinderen met een handicap of kinderen die ziek zijn. Bij massagepraktijk Carrosa kan de ouder er voor kiezen om het kind zelf te leren masseren, of het kind te laten masseren door mij. 

Tegenwoordig leven ook de kinderen al in een hele drukke maatschappij. Kinderen moeten van alles en hebben heel veel prikkels te verwerken. Overprikkeld zijn kan leiden tot slaapproblemen, vermoeidheid, snellere irritaties, slechte concentratie en hoofd- en buikpijn.

Geschikt voor alle kinderen

Kindermassage is een hele fijne methode voor alle kinderen. Kinderen die regelmatig liefdevol worden aangeraakt groeien niet alleen beter, maar zijn ook socialer en kunnen beter leren. Lichamelijk contact is onmisbaar voor een gezonde ontwikkeling. Een liefdevolle aanraking zegt meer dan duizend woorden!

Aanraking stimuleert de aanmaak van het “feel good”- hormoon. Massage draagt bij tot meer ontspannenheid, een betere ontwikkeling en een versterking van de balans van je kind. Door op jonge leeftijd te beginnen met masseren, leert het kind de indrukken van die dag te verwerken en los te laten. Zowel het lichamelijke, emotionele, als het relationele deel worden door massage gevoed.

Of het nu drukke kinderen of juist hele gevoelige kinderen zijn, de ontspanning tijdens de kindermassage geeft ze rust in het hoofd. Ze worden bewust van hun eigen lichaam, gevoelens en emoties. Het slaapgedrag zal verbeteren, de concentratie zal worden bevorderd, het maakt ze minder kwetsbaar en de kindermassage heeft ook een positieve werking op het verwerken van voedsel. 

Bij Carrosa Massage begint de kindermassage altijd met een voetenbadje. Hiermee maken de kinderen kennis met mij, kunnen ze de ruimte verkennen en leg ik uit wat ik ga doen. Daarna mogen ze op de massagetafel klimmen. Er kan gemasseerd worden met olie waarbij ze zelf de olie uitgekozen hebben, of uit warme olie met kinderkruidenstempels. Dit laatste kan alleen wanneer hier al bij de afspraak voor gekozen is. 

Er is ook een mogelijkheid om je kind zelf te leren masseren. Hoe fijn zou het zijn wanneer je zelf je kind kan masseren bij drukte in het hoofd, bij buikpijn of wanneer het slecht kan slapen? Behalve dat je kind rustig wordt, zal je ook zelf ervaren dat er meer rust komt. Lijkt dit je wat? Informeer naar de mogelijkheden die er zijn.

Elk kind verdient het om een ontspannen kind te zijn! Maak daarom snel een afspraak voor een kindermassage!

Hoe Gretha de kindermassage ervaart

Als Carmen mij masseert kom ik altijd erg tot rust. Ik voel me gelijk beter en kan veel beter slapen na de massage.

Tarieven

Kindermassage bij Carrosa in de praktijk: 30 minuten (€32,50)

Er kan contant, per bankoverschrijving, of per betaalverzoek betaald worden.

Deze massage boeken? Vul het contactformulier in.

Carrosa openingstijden
  • Maandag: 13.00-17.00 uur, 19.00 – 21.00 uur
  • Dinsdag 9.00-13.00 uur
  • Woensdag: 9.00-17.00 uur, 19.00 – 21.00 uur
  • Donderdag: 9.00-17.00 uur
  • Vrijdag: 9.00-13.00 uur
  • Zaterdag en zondag: gesloten