Guasha massage

een eeuwenoude massagetechniek

Wat is een guasha massage?

Guasha massage is een massage die zijn oorsprong al zo’n 2000 jaar geleden kent in China. Sinds 2016 ben ik ermee in aanraking gekomen en ik zie dagelijks wat voor mooie resultaten dit geeft. Zodoende wordt het dagelijks toegepast in de praktijk van Carrosa Massage

Gua betekent schrapen, en sha (onderhuids bloeduitstortingen) zijn de rode puntjes die verschijnen bij het schrapen van de huid. Letterlijk betekent het “de ziekte uit het lichaam schrapen”. De schraaptechniek, die zich kenmerkt door het gebruik van een jadesteen en olie, zorgt ervoor dat afvalstoffen worden losgemaakt. Hierdoor kunnen deze beter door ons lichaam worden verwerkt en ontstaat er een beter doorstroming van qi (wordt vaak omschreven als levensenergie) en bloed.

Het belang van Guasha

Een goede doorbloeding is van groot belang voor de gezondheid van het lichaam. Door het bloed worden onder meer voedingsstoffen en zuurstof naar onze cellen getransporteerd en afvalstoffen en koolstofdioxide afgevoerd. Bloed zorgt er ook voor dat ons lichaam warm en vochtig blijft. Voor een goede doorbloeding is ook de qi-stroom van belang, zie het als water in een rivier. Als er obstakels in een rivier zitten, stroomt het water niet goed door. Zo is het ook met het lichaam. 

Ieder lichaam heeft te maken met afvalstoffen. Door eigen lichaamsprocessen, maar ook door invloeden van buitenaf, zoals roken, alcohol, medicijnenen, verkeerde voeding, stress, straling en trauma’s. Normaal gesproken zorgt het lichaam ervoor dat deze afvalstoffen worden afgevoerd via het lymfesysteem, de huid (zweten) en diverse organen zoals de longen, de blaas en de darmen. Wanneer de afvoer niet naar behoren werkt, dan zorgt het lichaam ervoor dat de afvalstoffen worden opgeslagen op plaatsen waar ze zo min mogelijk schade veroorzaken. Dit wordt dan opgeslagen in het bindweefsel. Wanneer het bindweefsel ‘vol’ is komen de afvalstoffen ook terecht in de spieren en gewrichten. Dit kan je gaan merken door verzuring in de spieren en ontstekingen in de gewrichten.

Guasha massage is een techniek die ervoor zorgt dat het lichaam opgehoopte afvalstoffen weer gaat afvoeren. Het stimuleert de doorstroming van qi en daarmee ook de doorbloeding. Door met een schraper met een bepaalde druk, snelheid en schraaplente over de huid te bewegen ontstaat er wrijving. Door de wrijving ontstaat er warmte, waardoor de haarvaatjes zich zullen verwijden en er een betere doorbloeding ontstaat.

Guasha massage kan worden toegepast bij zowel fysieke als mentale klachten. Hoe langer de klacht al aanwezig is hoe donkerder de vlekken worden. Dit kan variëren van lichtrood naar donkerrood, tot zelfs bijna zwart. Dat klinkt heftig, maar geen paniek. Het is niet pijnlijk en trekt na een aantal dagen weer weg.

Guasha massage pas ik in de praktijk toe als onderdeel van een massage, maar kan ook als losse massage geboekt worden. Ben je nieuwsgierig geworden wat dit voor jou kan betekenen? Boek dan snel de guasha massage.

Hoe Leoniek de guasha massage ervaart

Vanwege post COVID klachten ben ik voor een guasha massage bij Carmen terecht gekomen. Nadat we besproken hebben welke klachten ik heb, is ze aan de slag gegaan. Eerste wordt de huid opgewarmd voordat ze met de guasha steen aan de slag gaat. De behandeling is vermoeiend en niet voor je ontspanning, maar uiteindelijk wel verlichtend. Bij mij komt een dag tot paar dagen daarna de klachten sterk naar voren, waarna ze beetje bij beetje afnemen. Alsof mijn lichaam het loslaat.

Wat voor klachten je ook hebt, het is zeker de moeite waard.

Tarieven

Guasha massage bij Carrosa in de praktijk: 30 minuten (€32,50) | 45 minuten (€42,50) | 60 minuten (€52,50)

Er kan contant, per bankoverschrijving, of per betaalverzoek betaald worden.

Deze massage boeken? Vul het contactformulier in.

Carrosa openingstijden
  • Maandag: 13.00-17.00 uur, 19.00 – 21.00 uur
  • Dinsdag 9.00-13.00 uur
  • Woensdag: 9.00-17.00 uur, 19.00 – 21.00 uur
  • Donderdag: 9.00-17.00 uur
  • Vrijdag: 9.00-13.00 uur
  • Zaterdag en zondag: gesloten