Babyreflexologie

Babyreflexologie kan voor veel klachten een fijne methode zijn om rust, balans en herstel in het lichaam te brengen. Uit onderzoek is gebleken dat baby's en peuters erg snel reageren op reflexologiebehandelingen.

Babyreflexologie kan toegepast worden bij baby's vanaf 4 weken tot peuters van 3 jaar. Het is een leuke en liefdevolle manier van masseren die wordt uitgevoerd met je vingertoppen en duim op de voetjes van je kindje. Babyreflexologie is een veilige, niet invasieve, medicijnvrije en natuurlijke therapie, en kan overal worden gegeven.

Wanneer kan babyreflexologie toegepast worden?

- Wanneer de baby of peuter onrustig is, niet wil slapen of moeite heeft met doorslapen.

- Wanneer de baby of peuter last heeft van reflux, gasvorming, darmkrampjes of verstopping.

- Wanneer de tandjes doorkomen, of je kind last heeft van verkoudheid of astma.

- Wanneer de baby/peuter maar blijft huilen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Behandeling:

Je maakt een afspraak bij mij voor een behandeling. Ik behandel je baby of peuter dan 1 tot 3 keer bij jullie thuis, daarbij leer ik jou hoe je deze massage zelf kunt geven. Dit gebeurt op een modelvoetje.

Deze behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

 

Babyreflexologie individueel:

Een les babyreflexologie bij je thuis duurt een uur. De behandeling wordt eerst aangeleerd op kunstof voetjes, vervolgens op je eigen baby of peuter. In dit uur leer je simpele reflexologietechnieken die je kan toepassen op je eigen baby.

Het is ook mogelijk drie lessen te volgen, waarbij elke bijeenkomst een eigen thema heeft:
- Voeding en spijsvertering  
- Slapen en geborgenheid
-   Algemeen welzijn (neus, keel, verkoudheid enz.)

  

Cursus babyreflexologie in een groep:

Lijkt het je leuk om de cursus bij je thuis te doen samen met je vriendin die ook een baby heeft, of van  je zwangerschapsgymgroep? Dat kan natuurlijk ook.

De cursus babyreflexologie in een groep omvat drie bijeenkomsten, van ongeveer 5 kwartier per keer.  De cursus wordt eerst aangeleerd op kunstof voetjes, daarna op je eigen baby. In deze lessen leer je eenvoudige reflexologie technieken die je kan toepassen op je eigen baby, waarbij elke bijeenkomst een eigen thema heeft:
- Voeding en spijsvertering  
- Slapen en geborgenheid
-   Algemeen welzijn (neus, keel, verkoudheid enz.)