Babymassage en babyreflexologie

ontspanning voor ouder en kind

Waarom babymassage en babyreflexologie, wat is het verschil?

Babymassage en babyreflexologie is een heerlijke manier om de band met je baby te verdiepen. Liefdevol contact is onmisbaar voor een gezonde ontwikkeling bij baby’s. Hoe fijn zou het zijn als je door middel van babymassage of babyreflexologie elkaar sneller zal kunnen begrijpen en je de baby kan helpen wanneer je baby bijvoorbeeld last van krampjes heeft, onrustig is of last heeft van zijn eerste tandjes. Sinds 2011 geeft Carrosa Massage cursussen aan ouders om hun baby te leren masseren én zijn er al veel moeders en hun baby’s blij gemaakt met deze mooie technieken. 

Generatie op generatie

Babymassage en babyreflexologie is in veel culturen een oude traditie. De babymassage wordt dan meestal geleerd van moeder op kind en zo weer doorgegeven naar de volgende generatie. Het bestaat al meer dan 2000 jaar. Gelukkig staat het tegenwoordig in het Westen ook steeds meer in de belangstelling. 

Babymassage stimuleert de zintuigen en het lichaamsbewustzijn van het pasgeboren kind. Maar vooral: het is een genietmomentje samen met je baby. Babymassage wordt gegeven over het hele lichaam met olie, terwijl babyreflexologie voornamelijk op de voeten, maar ook op de handen, zonder olie wordt gegeven.

Tijdens de cursus mag je je eigen olie maken voor de cursus babymassage. Uiteraard krijg je hier uitleg over. Je krijgt alle informatie, zodat je het thuis rustig op je gemak kan nalezen, en je het niet in één keer hoeft te onthouden. 

Bij zowel babymassage en babyreflexologie leer je de lichaamstaal van je baby kennen. Het is bevorderlijk voor regelmatiger slapen, de weerstand, de ontwikkeling van de spieren, de doorbloeding en het zal op natuurlijke wijze bijdragen aan ontspanning. Goed om te weten is dat uiteindelijk de baby “bepaalt” hoelang er gemasseerd kan worden. Immers, niemand heeft baat bij een overprikkelde baby.

Bij de cursus leer je ontspannende massagetechnieken, waarbij de babyrefloxologie gecombineerd kan worden met de babymassage. De cursus kan 1 op 1 worden gegeven, maar wanneer je graag samen met iemand anders de babymassage of babyreflexologie wilt volgen, kan dat natuurlijk ook. Informeer gerust welke mogelijkheden er zijn.

Babymassage en babyreflexologie is even stil staan in deze drukke tijd, waarmee je tijd en aandacht voor jezelf en de baby neemt.

Carina en Wilma over de babymassage en babyreflexologie

“Ik kreeg de baby massage als kraamcadeau, ook voor mezelf mijn man en dus kindje. Ik vond dit zo’n leuk origineel cadeau!

Mijn kindje was 7 weken toen we de baby massage hebben gedaan. Hij heeft er echt zichtbaar van genoten! Dus ik zeg een echte aanrader!”

Carina

“Ik had bij Carrosa een arrangement geboekt met een zwangerschapsmassage en een babymassage. De babymassage cursus was erg leuk om te doen. Ik kreeg duidelijke uitleg en tips tijdens het masseren en kreeg ook een map mee naar huis om alles terug te lezen. Ik merkte tijdens de massage dat mijn kind er zichtbaar ontspannen van werd. Carrosa zorgt voor goede voorzieningen, haar praktijkruimte wordt omgebouwd en de temperatuur is hoger voor je kleintje. Ik vond de massage zeer professioneel met uitgebreide uitleg over de voetreflexen. Ik mocht mijn eigen massageolie maken en kreeg dit in een potje mee naar huis. Ik vind het zeker een aanrader om hier een massage cursus te volgen.”

Wilma

Tarieven

Leer zelf je kind masseren.

Cursus babymassage/babyreflexologie individueel: Bij Carrosa in de praktijk (€52,50)

Cursus babymassage/babyreflexologie individueel (3x): Bij Carrosa in de praktijk (€145,00)

Er kan contant, per bankoverschrijving, of per betaalverzoek betaald worden.

Deze massage boeken? Vul het contactformulier in.

Carrosa openingstijden
  • Maandag: 13.00-17.00 uur, 19.00 – 21.00 uur
  • Dinsdag 9.00-13.00 uur
  • Woensdag: 9.00-17.00 uur, 19.00 – 21.00 uur
  • Donderdag: 9.00-17.00 uur
  • Vrijdag: 9.00-13.00 uur
  • Zaterdag en zondag: gesloten